J.A.A. Gerritsen dubbel geportretteerd

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan op 1 juli 2022 verleende koning Willem-Alexander aan de Nederlandse Metaalwarenfabriek M.J. Gerritsen (Sola-Fabriek) B.V. het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier. Burgemeester Janssen reikte de beschikking en het predicaat op 29 augustus 2022 aan de directie van de Sola uit.

> Lees meer

Medewerkers gedurende 25 jaar

Op de zilverfabriek van de N.V. Nederlandsche Fabriek van Gouden en Zilveren Werken voorheen J.A.A. Gerritsen aan de Karpervijver bestond sinds 1932 de traditie om bij een dienstjubileum van 25 jaar een bronzen naamplaatje aan te brengen en het bij een 50-jarig jubileum te vervangen door een gouden naamplaatje. Dit gebruik om een trouw personeelslid bij een jubileum te eren werd door Sola overgenomen - er bestond een familierelatie tussen de directies van beide bedrijven - en nog steeds wordt dit gedaan.

> Lees meer

Pronkstukjes uit oma's tijd

In de Sola-folder Een verrassende kollektie - zoals zo vaak bij reclamemateriaal is deze folder niet gedateerd, maar aan de hand van ‘Sola, al 60 jaar een begrip’ te dateren eerste helft 80’er jaren - staat onder het kopje ‘Pronkstukjes uit oma’s tijd’ een fraaie serie theelepeltjes afgebeeld. In een periode waar grote vraag naar antiek, vintage en brocante bestond, trok ‘uit oma’s tijd’ de aandacht. Dit kleine schepwerk was echter al eerder op de markt. In 1971 wordt er door enkele detailhandelszaken mee geadverteerd in de kranten.

> Lees meer

Orno-silver van Sola

Een oude bestekcassette

> Lees meer

Het kleurrijke Sola Bistro bestek

Niet alleen hippe vogels zijn enthousiast over de fonkelende kleuren oranje, groen, donkerbruin of geel. Sola Bistro-bestek blijkt op alle tafels thuis! Oersterk, levenslang gegarandeerd en verrukkelijk laag geprijsd. Sierlijk en solide vakwerk van Sola.

> Lees meer

100% zuiver zilveren cassettes van Sola

Sinds april 2020 is Stichting De Zilver-Kamer in het bezit van een zuiver zilveren bestek bestaande uit zes tafelmessen, zes tafelvorken, zes tafellepels en zes dessertmessen, zes dessertvorken, zes dessertlepels, een sauslepel, een groentelepel, een aardappellepel en een soeplepel van het klassieke model Puntfilet.

> Lees meer

Aan tafel

‘Als mijn vrouw toen ik pas was getrouwd riep: “Aan tafel!”, liet ik wàt ik ook aan het doen was in de steek en spoedde mij naar de dis.’ — Henri Knap (1911-1986)

> Lees meer

De kan van SOLA-tin

Voor twee euro gekocht in de kringloopwinkel.

> Lees meer