Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Zilver-Kamer, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.
Bijzondere gebeurtenissen daargelaten verschijnt de nieuwsbrief eens per kwartaal.
JA,
stuur mij de nieuwsbrief
per mail
EXTRA NIEUWSBRIEF | mei 2024

Uitnodiging voor de opening van de expositie
woensdag 22 mei om 11.00 uur
Downtown, Tuinstraat 133, Veenendaal

In samenwerking met Horlogerie Van Manen

Zeister zilver te zien in Veenendaal

Na de succesvolle expositie bij Fletcher Oud London staat Stichting de ZilverKamer Zeist met een expositie in hartje centrum in Downtown, Tuinstraat 133, Veenendaal.

Downtown is een ontmoetingsplek voor koffie/thee, lunch, met werkruimtes, een leestafel en winkeltjes. Van 21 mei tot en met 12 juli is het ook de plek voor een expositie over Zeister zilver.

Op uitnodiging van Horlogerie Van Manen toont de ZilverKamer Zeist objecten gemaakt door de Zeister zilverindustrie: bestekken, serviezen, broodmanden, sieraden, miniaturen, kinderserviezen, kerkelijk vaatwerk, tin, keramiek en keukenartikelen.

Openingstijden Downtown: 8.30-17.00 uur
Zondag en maandag gesloten.

Een tijdlijn toont de geschiedenis van de zilverindustrie in Zeist.Tijdens de expositie is op dinsdag- en donderdagmiddag een bestuurslid van de ZilverKamer aanwezig om vragen te beantwoorden over de expositie of u rond te leiden door de expositie.

Tekenwedstrijd

Voor de jeugd tot 15 jaar is er een tekenwedstrijd: maak een lijntekening - je ziet op de afbeelding een paar voorbeelden - en lever deze voor 1 juli in bij de bar van Downtown met je naam en leeftijd.

Zilveravond Downtown

Donderdag 20 juni staat Downtown volledig in het teken van zilver.
Vanaf 19.30 uur geeft een specialist tweemaal een korte lezing over de zilverindustrie, wordt er doorlopend een film over zilver gedraaid, taxeert een expert meegebrachte zilveren voorwerpen en geven ervaren poetsers poetsles. Heeft u vuile zilveren of verzilverde sieraden of bestekken breng ze gerust mee, zij maken ze schoon. Vanzelfsprekend zijn er die avond ook rondleidingen door de expositie.

Er is ook een zeer informatieve korte film te zien over de zilverindustrie.

Bij het zien van al die prachtige objecten ging mijn ambachtelijke hart open. Prachtig! En dank voor de geweldige uitleg. Een bezoeker

Vrienden gezocht

U kunt het werk van De ZilverKamer Zeist steunen met een financiële bijdrage of in de vorm van zilveren of verzilverde voorwerpen. Documentatie van en over de zilverindustrie in Zeist is ook zeer welkom.

Donaties zijn van harte welkom op — Rabobank NL34 RABO 0309 9885 51


De Belastingdienst heeft De ZilverKamer Zeist aangemerkt als culturele ANBI, zodat giften onder voorwaarden aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting. Voor schenkingen van voorwerpen of documentatie kunt u contact opnemen met Stichting De ZilverKamer Zeist: vriend@zilverkamerzeist.nl

Laat ook uw kennissen en vrienden niets missen en meldt u aan voor de nieuwsbrief.