Job Boot in gesprek met Oscar Meijer


Zie je koning Willem-Alexander, dan is Oscar Meijer (60) nooit ver. De megafan uit Amersfoort heeft er twee coronajaren op moeten wachten, maar vandaag kan hij ein-de-lijk weer een dropstaaf aan de vorst geven.

Het bovenstaande was een aankondiging van een artikel in het Algemeen Dagblad. Oscar is inderdaad een megafan, hij heeft veel oranje memorabilia en nog meer verhalen. Als de gelegenheid zich voordoet dat hij iemand van het koningshuis kan ontmoeten, zal hij altijd proberen om op de beste plaats te staan. Dat laatste heeft ervoor gezorgd dat Oscar in zijn oranje trui, met zijn stralende glimlach en spontane reactie met regelmaat in het NOS-journaal of tijdens de tv-registratie van Koningsdag te zien is.

Oscar is een groot verzamelaar die goed weet wat hij wil en wat hij doet. Zelf weet hij dat in hem een verzamelwoede schuilt, maar hoe dat precies zit en wat er nog meer speelt komt u te weten bijeen van de twee ontmoetingen op 17 december. De eerste ontmoeting is om 15.00 uur, de tweede ontmoeting is om 16.00 uur.

Tijdens de ontmoetingen zal Job Boot optreden als presentator. Hij onderwerpt Oscar aan een gesprek, deels met uw vragen. Boot zat onder andere in de redactie van het programma ‘Paradijsvogels’, De Stoel’ en ‘Villa Felderhof’. Ook was hij jarenlang een van de nieuwslezers van het radiojournaal.

Het gesprek zal plaatsvinden in de expositieruimte voor de oranjewand. Deze wand bevat een groot aantal objecten uit de verzameling van Oscar. En wat te denken van de drie borstbeelden in de tentoonstelling die normaal in Oscars woonkamer staan?

Het enige wat nog mist bent u. U bent van harte welkom op een van de twee momenten. Aanmelden hoeft niet, maar vol = vol. Wees er dus op tijd bij. Stoelen en banken zijn aanwezig. We zien u zondag 17 december om 15.00 uur of om 16.00 uur in Slot Zeist in de expositieruimte. De kosten zijn de normale entreeprijs van € 6,00, beneden in de museumwinkel te voldoen.

Het voorgaande is een activiteit van Slot Zeist tijdens de expositie ‘Zilver uit Zeist voor drie vorstinnen’. Tot 29 januari zijn er verschillende lezingen, wandelingen, rondleidingen met betrekking tot de expositie. Dit alles is te vinden op: www.slotzeist.nl onder de kop cultuur.